Loading...

Det viktigaste för att göra avtryck online och få ett varumärke att växa

En varumärkesupplevelse är mer än bara en logotyp. En varumärkesupplevelse är mer än bara en webbsida. En varumärkesupplevelse är mer än bara branding.

En oförglömlig varumärkesupplevelse är en kombination utav de tre delarna tillsammans med en brand identitet. Brand Identiteten är företagets ryggrad. Den håller alla delar intakt.

BRAND/BRANDING & BRAND IDENTITET

Brandet/branding är en känslomässig och intellektuell bild av ett företag. Brandet/branding omfattar de känslor som människor lär sig associera med ett företag. Dessa fysiska och känslomässiga känslor skapas när man ser den visuella identiteten.

Marty Neumier sammanfattar det enkelt och briljant:

A brand is a person’s gut feeling about a product, service or organization.

Brand identiteten är vad som omfattar alla de visuella aspekterna som bidrar till varumärket. Dessa inkluderar färscheman, typsnitt, webbsidor, bilder, förpackningar och viktigast av allt, logotyper.

Logotyper identifierar ett företag och sänder de visuella signalerna. Logotypen är grunden till ett företags varumärke och en integrerad del av en visuell identitet.

När du ser några av de största företagens logotyp. Känner du något..?.. ilsken… glad… osäker… säker?

WEBBDESIGN  LOGOTYP

Som du ser är det otroligt vad logotypen har en viktigt del för att hjälpa varumärket nå sin fulla potential. Men glöm inte att logotypen bara är en del av företagets identitet. För att kunna vara med i dagens enorma marknadsplats och stora konkurens måste företagen digitalisera sig. 93% av Sveriges befolkning använder internet. (Undersökning av SOI 2016) Digitaliseringen börjar med att integrera logotyper i webbdesign.

I dagens informativa överbelastning på nätet, som sannolikt inte kommer att förändras inom snar framtid. Är snabb och tydlig spridning av information avgörande för ett varumärkes framgång på den digitala marknaden.

Därför är digital branding beroende av effektiva bilder – bilder som identifierar, men inte förklarar, utan bilder som tillåter en livstid av minnen och upplevelser att översämma sinnet under endast några millisekunder. Bilder som har möjlighet att skapa liv på skärmen åt ett varumärke.

Dessa effektiva bilder är logotyper.

Att integrera logotyper i webbdesign har därmed blivit ett måste. En väldesignad logotyp bör skapa en känsla av förtroende och lojalitet för företaget. De bästa logotyperna runt om i världen är ett bevis på detta. Ta till exempel Google, Apple och Coca-Cola.

Tänk dig att du ska göra en stor affär med något av de två nedstående företag.

Vilken känner du mest trovärdighet för?

Vilken vill du lägga tusentals kronor i handen på?

Eller spelar logotypen ingen roll..?

GRUNDLÄGGANDE FÖR APPAR

Det räcker inte med att säga att vi har digitaliserat oss. Vi har även mobiliserat oss. 78% av Sveriges befolkning använder internet i mobilen. (Undersökning av SOI 2016) Eftersom de digitala konsumtionen ökar, ökar användarnas krav med. Användarna måste ha interaktiva upplevelser som de sent glömmer.

Kort genomgång: Effektiva logotyper identifierar varumärken, men förklarar inte. Logotypen är bara ansiktet som utlöser alla varumärkesrelaterade minnen och erfarenheter.

Vad är då de grundläggande för mobilapplikationens succé? De bästa appdesignerna är de som ger varumärken liv på skärmen för miljarders användare. Den effektiva lilla logtypen som får plats i en applikations ikon är vad som skapar interaktion.

De globala brandingstrategierna har blivit ganska enkla: Logotyper är byggstenarna för att bygga ett framgångsrikt digitalt varumärke.

SAMMANFATTNING

Okej, vad gör vi för slutsats av allt detta?

Vi är med i en revolution som inte på något vis kommer att sakta ner inom snar framtid. Så det finns två val för alla företagare att göra, surfa på vågorna eller drunkna. Utan effektiva plattformar för webb och appar är företag oundvikligt förlorade i ett hav av hårdare konkurrens än någonsin. Att etablera en stark online närvaro är avgörande för att etablera sitt varumärke. Men för att skapa en online närvaro och bygga ett framgångsrikt varumärke behövs först en stark grund för din visuella identitet.

Vad är då ditt första steg i att upprätta din identitet?

  • En effektiv logotypdesign
2017-10-09T09:07:31+00:00

Leave A Comment