Loading...

Populära webb design trender för 2017

Hur anpassad är din webbsida efter dagens trender och de trender som kommer få ännu större effekt under 2017?

Hoppa på det hetaste trendtåget. Här kommer vi berätta om de hetaste trenderna som kommer ha en stor betydelse för webb landskapet 2017 och framöver.

VIDEOS, VIDEOS & MER VIDEOS

webb design trender 2017 -webb-videos

Rörande material har blivit en stor strategi för web design över hela världen.

Men för att följa denna trend på rätt sätt hjälper det inte med att använda vilken video som helst. Besökare kollar endast vidare ifall det är något unikt som ögonen fastnar på.

Det vanligaste tre användande är:

 1. Korta loops utan något ljud som visar eller beskriver en produkt eller en tjänst.
 2. Stor producerad video med stort värde (som en film trailer). Dessa videos brukar innehålla ljud så alla kan uppleva en story i några minuter.
 3. En video som är harmoniskt för ögonen att kolla på.

Ingen gillar plötsligt och högt oväntat ljud när man besöker en webbsida. Använda automatisk mute eller använd väldigt låg volym och ge chansen att höja volymen.

Fördelar:

 • Lockande för besökare.
 • Stor möjlighet för känslomässig koppling.
 • Kan öka tiden besökaren stannar kvar på sidan.
 • Mer mångsidig än statiska bilder.

RESPONSIV DESIGN HAR ALDRIG VARIT VIKTIGARE

2017 har i princip alla en smartphone med internet. Att googla via smartphones har aldrig varit så högt och populärt. Detta innebär att alla webbsidor måste anpassa sig framförallt för smartphones men även för paddor och laptops. Responsiv design har aldrig varit viktigare.

Responsiv design innebär att navigation är enkel på alla enheter. Att det är bekvämt och känns spännande att besöka. Och att konverteringen är lika tydlig oavsett enhet.

Under 2016 ändrade Google sina algorithmer för rankning av webbsidor. De innebär att alla som inte har en responsiv webbsida kommer sänka sin ranking och synlighet på google vilket kan leda till förlorade kunder.

Fördelar:

 • Förbättra din ranking och synlighet i sökmotorer.
 • Gör det bekvämt för besökaren att använda sin mobil eller padda.
 • Förenkla navigation på mobil eller padda.

MÄKTIGA RUBRIKER GER MÄKTIGT INTRYCK

Fler och fler webbsidor går mot feta, tydliga och stora rubriker på startsidan.

Detta för att direkt fånga besökarens intresse samt bibehålla intresset. Dynamiska färger blir mer intressanta och vibrerande fonts för att skapa en ”wow” effekt. Denna stil fungerar perfekt när resterande sidan använder en klar och stilren design.

Fördelar:

 • Fånga besökarens intresse.
 • Bibehålla besökarens intresse.
 • Tydlig information.
 • Framkalla känslor.
 • Skapa personlighet.
webb design trender 2017 -gradient-webbdesign-stockholm

GRADIENTS SKAPAR KÄNSLOR

Gradients är tillbaka!

Gradients är designsättet som stark få fram känslor och personlighet.

Med gradient kan du få fram effekter som är fräscha och moderna. Du kan med två eller tre färger skapa starka känslor och få fram personligheter. Du kan simpelt stärka ditt företags fördelar.

Fördelar:

 • Fånga besökarens intresse.
 • Underbart att titta på.
 • Skapa en känsla av ditt företag.

ILLUSTRATIONER SKAPAR PERSONLIGHET

webb design trender 2017 - Illustration-Dropbox

Dropbox är ett bra exempel som använder illustration för att skapa vänliga och totalt unika karaktärer för att vänja sina användare.

Flera företag vänder sig till illustratörer och grafiska artister för att skapa illustration till deras webbsida. Efter år av flat design är illustrationer ett nytt sätt att presentera det lilla extra.

Fördelar:

 • Fångar besökarens intresse.
 • Tydlig bild av företagets personlighet.
 • Ger detdär lilla extra.

SAMMANFATTNING

Det finns hundratals ”trender” i kreativa industrier som förändras hela tiden, och det kan vara svårt att poängtera varenda än. Men vi tror att de som är ovan är några av det huvudtrenderna att fokusera på under 2017 och framöver.

Vi tror att dessa huvudtrender är viktiga på grund av den tydliga och ögonfångade designen som skapas. Kreativa och kompetenta människor har över världen lärt sig och lånat av varandra och skapat olika mönster som har kombinerats på webben idag. De har skapat dessa trender.

Även om vissa trender här inte är relevanta för dig så är det alltid bra att känna till hur branschen utvecklas. Man vill inte gå måste om design som besökare kan älska.

Ta inspiration av dessa trender och skapa något unikt som är stärker ditt varumärke. Ingen gillar kopieringar… be unique

2017-10-09T09:09:41+00:00

Leave A Comment